רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
עדות מהזמן שאחרי
16/12/2024 | שני | 20:00 | 80 ₪ | |
26/12/2024 | חמישי | 20:00 | 80 ₪ |
משך ההצגה: 60 דקות
20% הנחה לגמלאים/סטודנטים/חיילים
מותנה בהצגת תעודה בלבד
ניתן לחנות גם בחניון אחוזת החוף ברח' רבניצקי 6, הסמוך לתיאטרון
ההצגה אושרה ע"י סל תרבות ארצי להופעה מול תלמידי תיכון, רכזים/ות ומורים/ות שמעונינים/ות להגיע לצפייה
בכדי להביא קבוצות תלמידים, מוזמנים/ות ליצור עם סנאית קשר בנייד לתיאום: 052-7291362
יש אפשרות לשלב צפייה בהצגה עם סדנת תיאטרון.
מסע בזמן, אל הרישומים והעקבות שנותרו מאז המלחמה, דרך הסדקים הלא משויפים - אל עבר הצללים, התחושות והרגשות שהוטמנו בארכיון הגוף והנפש, האישי והקולקטיבי כאחד.
היצירה נולדה מתוך מפגש עם עדויותיהם של גברים ונשים, שהמלחמה שינתה את חייהם מקצה לקצה, ועוררה בהם שאלות נוקבות לגבי מחירה.
במהלך היצירה מתקיים מפגש בין עדויות שונות מהזמן שאחרי... חלק מהעדויות מוקרנות בווידאו וחלקן מתרחשות במרחב התיאטרלי, ומתהוות מרגע לרגע מול עיני הצופה, העד.
בהיותי בת למשפחה שכולה, ההקשבה לעדויות במשך תקופה ארוכה, עוררה אותי להקשיב לעדות האישית שלי, והובילה אותי לבחון מחדש את נקודות המפגש ביני לבין סיפור המלחמה והשכול.
כיצד סופר לי סיפור המלחמה?
האם בסיפור הזה היו קולות שלא הושמעו?
כיצד אני בוחרת להמשיך ולספר את הסיפור לעצמי?... לאנשים אחרים?
מהן ההשלכות האישיות והחברתיות של האופן שבו אנו בוחרים לספר את סיפור המלחמה לעצמנו ולדורות הבאים? ובאיזה אופן הבחירה הזו מעצבת את ההווה ואת העתיד?
מנימוקי השופטים לזכייה בפרס תיאטרונטו:
הבמאית דניאלה מיכאלי, היוצרת סמדר יערון והשחקן והבמאי, יפתח קליין. בנימוקיהם למתן הפרס כתבו השופטים: "יצירה טוטאלית, מלאת אומץ ורעננות. השחקנית כתבה ביימה ומביאה לבמה סיפור אישי.
יצרה שפה ייחודית עם קצוות פרומים, ההופך לסיפור המדמם של כולנו".
גרסתה הראשונה של ההצגה עלתה בחוג לתיאטרון באוניברסיטת ת"א, במסגרת פרויקט גמר במסלול שחקן-יוצר-חוקר, בלימודי תואר שני יישומי בתיאטרון.
מנחה: ד"ר חן אלון // ראשת מסלול שחקן-יוצר-חוקר: ד"ר דפנה בן-שאול // ראש החוג לתיאטרון באוניברסיטת ת"א: פרופ' שולי לב-אלג'ם
ביצירה משולבות עדויות דוקומנטריות בווידאו של אנשים המתמודדים עם פוסט טראומה, מאז מלחמת יום-כיפור:
דובי שטרן, שלחם כמש"ק מודיעין קרבי בסיני
שרית ונטורה זכרונה לברכה, שבעלה לחם בחיל השריון ברמת-הגולןכ
בסיום ההצגה תתקיים שיחה עם הקהל.
משחק, כתיבה, בימוי, עיצוב חלל ותלבושת: סנאית בן-געש // עיצוב תאורה: יאיר סגל // מוסיקה מקורית להצגה: אורן כהן-ניצן // עריכה מוסיקלית: שי-סיני וילוז'ני // צילום ועריכת וידאו להצגה: ערן אלחליבי // צילום: ז'ראר אלון
מירב יודילביץ / ynet
"מסע בזמן דרך הסדקים הלא משויפים אל הרישומים והעקבות שהותירה המלחמה", כך מתמצתת התוכנייה את העבודה הנהדרת הזו, שפותחת צוהר או מפרקת את התחושות של ילדה שאביה מת במלחמה ואמה בוחרת לשתוק את נסיבות התקרית שהביאה למותו. זה לא דומה לשום דבר אחר שראינו סביב השכול, זה נקי מדידקטיות ומקרב אל הצלקת הפרטית של כל אחד מהעדים לתקרית שמסייעים לה לחבר את חוליות הסיפור הנעלם.
"עולם שלם בשישים דקות. "עדות מהזמן שאחרי" היא עבודה רגישה ואינטליגנטית, מעשה תחרה עדינה, בתוך עולם שצועד ברגל גסה על פצעים פתוחים שלא יגלידו."
ירמי עמיר/ מגפון תרבות
"הצגה מרגשת, מדממת ומטלטלת".
"זו אינה הצגה דכאונית, אלא הצגה מרתקת, סוחפת, חכמה ומעוררת למחשבה, ויש בה גם הומור ואירוניה. הייתי משלב את ההצגה ב"סל תרבות" של משרד החינוך וממליץ להעלותה ברחבי הארץ, כולל בבתי ספר תיכוניים."
|